Cheesecake cu Matcha - Fara Coacere

Este o întreagă nebunie cu matcha în perioada asta, și cum eu sunt un mare fan al trendurilor… nu m-am putut abține! Am și trântit rețeta asta minunată (chiar este!) de cheesecake cu matcha, fără coacere (ca să fie și ușor de făcut).

I-am pus și un insert de caise, ca să fie treaba, treabă!


Pentru un cheesecake de 20 cm, aproximativ 1,2 kg

Pentru Insert:

  • 133 g Piure Caise (sau caise/piersici din compot)

  • 7 g Zeamă Lămâie

Pune caisele din compot și zeama de lămâie într-un pahar mai înalt și procesează-le cu un blender, ca să obții un piure fin.

  • 7 g Amidon

  • 13 g Zahâr

Amestecă zahărul cu amidonul și toarnă peste ele piureul obținut mai devreme. Pune totul într-o oală mică și fierbe 1–2 minute.

  • 70 g Caise Confiate

Taie caisele confiate mărunt și adaugă-le peste piure. Amestecă bine, transferă într-un poș de cofetărie și pune la rece.

Pentru Crustă:

  • 150 g Biscuiti Vanilie

  • 75 g Unt

Mărunțește biscuiții cu un robot de bucătărie sau… cum poți, și amestecă-i cu untul topit. Tapetează baza unei forme rotunde de 20 cm cu biscuiți și pune la rece.

Pentru Cheesecake:

  • 10 g Gelatină

  • 50 g Apă

Hidratează gelatina granulată cu apă rece și las-o deoparte.

  • 180 g Iaurt (simplu, 3.5% grasime)

  • 180 g Mascarpone

  • 110 g Branză Vaci

  • 110 g Zahăr

  • 4 g Vanilie

Amestecă toate ingredientele într-un bol, folosind un tel. După ce gelatina s-a hidratat, topește-o pe baie de aburi și adaug-o în amestecul de mai sus, amestecând energic cu telul.

  • 150 g Frișcă

Spumează frișca, nu foarte tare, și integreaz-o în amestecul de mai sus.

Peste baza de biscuiți, pune insertul în mijloc, în așa fel încât pe margine să rămână liber 1–2 centimetri. Toarnă aproximativ 470 g din cantitatea de cheesecake, nivelează și pune la rece.

  • 7 g Matcha

Încălzește puțin pe baie de aburi restul de cheesecake și amestecă-l cu matcha. Toarnă-l peste primul strat, după ce acesta s-a întărit, și nivelează.

După câteva ore la rece, cheesecake-ul este gata. Eu l-am decorat simplu, cu matcha pudrată deasupra (că atât am știut), dar voi puteți face chestii mult mai frumoase, pe care să le postați pe Instagram și să-mi dați tag :))

Previous
Previous

Prajitura de Vara cu Fructe

Next
Next

Cinnamon Roll - Choux