Caneles de Bordeaux
Caneles este o reteta mai putin cunoscuta la noi, dar un clasic din cofetaria frantuzeasca! Aromat cu vanilie si rom, centru moale si fraged si crusta caramelizata pe exterior este fix tipul de desert care imi place mie. Delicios si simplu, cel putin la prima vedere, dar aceasta simplitate nu iti lasa loc sa ascunzi nici o greseala.
Reteta este prezentata de Peter Schuller, cofetar Iris Delice Cluj.
Pentru 24 bucati:
1 L Lapte
vanilie
150 g Unt
Infuzeaza laptele cu vanilia, adauga untul si adu totul la clocot.
200 g Ou
100 g Galbenus
450 g Zahar
200 g Faina
100 g Rom
Amesteca ouale cu zaharul si faina folosind un tel. Adauga romul si amesteca pana la omogenizare dupa care toarna laptele usor racorit, pentru a tempera amestecul de oua.
Transfera totul intr-un recipient inalt, omogenizeaza folosind un blender vertical si pune la frigider, acoperit, 24-48 ore.
Unge forme de caneles cu un amestec de 60% unt clarifiat si 40% ceara de albine, topite impreuna si umple-le aproape pana sus cu aluatul de la frigider. Coace la 230 C cu ventilatie timp de 20 de minute dupa care la 180 C cu ventilatie inca 55 minute.
Se scot din forme cat sunt inca fierbinti si se consuma dupa ce s-au racit complet. Daca ai rabdare sa astepti atat :)