Placinta cu dovleac americana

Adica american pumpkin pie, super aromata, cu o crusta crocanta si daca pui si o lingura de frisca proaspata deasupra… heaven!

Pentru o placinta (tarta?) de 26 cm, aproximativ 1.4 kg:

Incepi cu dovleacul (placintar am folosit eu) pe care il tai in 2 sau in 4, il cureti de samburi, stopesti cu putin ulei si il pui la copt la 200 C fara ventilatie vreo o ora, pana e moale.

Pentru blat:

  • 300 g Faina

  • 15 g Zahar

  • 3 g Sare

  • 115 g Unt Rece

Intre timp continui cu blatul pentru care pui ingredientele de mai sus intr-un robot de bucatarie si le “blitezi” pana cand obti un aluat nisipos. Il scoti intr-un bol si adaugi apa rece, framantand usor cu degetele, pana cand obti un aluat care nu mai are parti de faina uscata. Il modelezi intr-un disc, pui in folie alimentara si dai la frigider macar 30 de minute.

Intinzi aluatul racit pe o suprafata cu putina faina dupa care acoperi baza si peretii unei forme de 26 cm. Dai iarasi la rece 30-45 minute.

Acoperi cu hartie de copt peste care pui ceva greu (eu am pus spartura de orez) si coci 15 minute la 200 C fara ventilatie, scoti hartia si orezul si mai coci inca 10 minute.

Pentru umplutura:

  • 640 g Piure Dovleac (din dovleacul copt)

  • 600 g Lapte Condensat Indulcit

  • 3 bc Oua

  • 1 bc Galbenus

  • 3 g Sare

  • 3 g Ghimbir Pudra

  • 5 g Scortisoara

  • 1 g Nucsoara

  • 5 g Vanilie

Pui toate ingredientele intr-un vas mai inalt si le omogenizezi (de preferat cu un blender vertical). Le torni peste tarta precoapta si o coci la 160 C fara ventilatie aproximativ 1 ora. Raceste tarta incet, in cuptor, pentru a evita craparea ei.

Mie imi place sa o mananc cu o lingura mare de frisca proaspata deasupra, ceea ce va recomand si voua!

Previous
Previous

Caneles de Bordeaux

Next
Next

Tort Savarina