Cinnamon Rolls

Ma gandesc ca fix de inca o reteta de cinnamon rolls din alea clasice nu aveti nevoie, ca anul asta a fost invazie de cinnamon rolls. Asa ca v-am (am) facut una asa, mai pe gustul meu, adica putin foietata (doar putin) si cu crema suficienta (nu ca pe ametitele astea de apar pe net, si putina crema, si moale.. vai de ele!)

Pentru 10 Cinnamon rolls:

Pentru Aluat:

  • 10 g Drojdie Activa

  • 125 g Lapte

Drojdie activa, nu instant, ok? O pui impreuna cu laptele rece in bolul mixerului planetar.

  • 65 g Zahar

  • 20 g Coaja Portocala

  • 2 bc Ou

  • 60 g Zeama Portocale

Amestecate toate impreuna si puse peste lapte si drojdie.

  • 440 g Faina

  • 2 g Sare

Amestecate si astea si puse in trei randuri peste ingredientele ude, in bolul mixerului planetar in timp de mixezi cu atasamentul carlig, pe viteza mica-medie.

Mixezi cam 5 minute dupa care scoti aluatul pe o tava cu putina faina, acoperi cu folie alimentara si pui la frigider 30 de minute. Aluatul e moale si lipicios. NU adauga mai multa faina (ca stiu deja ca asta vrei sa faci!)

Pentru Umplutura:

  • 225 g Unt

  • 30 g Faina

  • 25 g Scortisoara

  • 80 g Zahar Brun

Mixezi usor (adica pe viteza mica) untul moale cu restul ingredientelor pana sunt combinate. Nu vrem sa aeram untul. Aluatul fiind moale avem nevoie ca si umplutura sa fie destul de moale pentru a fi usor de intins.

Dupa 30 de minute la frigider, intinzi aluatul cat sa aiba 45 x 33 cm. Atentie sa folosesti suficienta faina pe suprafata pe care il intinzi (pe masa), ca sa nu se lipeasca. Ungi umplutura pe 2/3 din blat (adica 30 x 33 cm) si faci prima impachetare, punand partea neunsa peste jumatate din partea unsa si dupa aia cealata jumatate din partea unsa peste. Bine, poate nu am explicat asa bine, dar avem noroc ca exista video si te poti uita daca nu intelegi.

Iarasi la frigider jumatate de ora dupa care intinzi aluatul iarasi in dimensiune de 45x33 cm. Roteste aluatul 90 grade inainte de fiecare intindere (iarasi, uita-te la video ca explic mai bine acolo). Impatureste iarasi in 3 si pune iarasi la frigider 30 minute. Trebuie sa faci 4 astfel de impaturiri, cu cate 30 de minute de pauza la frigider intre ele.

Dupa a-4-a impaturire, lasa aluatul la frigider pana a-2-a zi (sau nu, daca nu vrei, dar sa sti ca nu e bine). A-2-a zi, intinde iarasi aluatul (stiu, e multa treaba) dupa care ruleaza-l pe latura scurta. Taie capetele si ar trebui sa ai un rulou lung de vreo 40 cm pe care il tai in 10 bucati de cate 4 cm grosime. Folseste rigla!

Pune rulourile in cate un inel de 8 cm diametru si 4.5 cm inaltime, acopera cu foaie de copt si lasa la dospit cam 90 de minute la o temperatura de vreo 25C (eu le-am pus in cuptor, cu lumina cuptorului aprinsa). Daca nu ai suficiente inele, pune cate ai si restul de rulouri le lasi in frigider intr-o cutie cu capac.

Dupa dospire coace rulourile la 180C cu ventilatie timp de 25 minute, cu o alta tava (si ceva greu pe ea) deasupra ca rulourile sa nu creasca prea mult. Sau nu, ca pana la urma sunt cinnamon roll-urile tale, le dai ce forma vrei.

Cand le scoti din cuptor, poti sa le tavalesti putin prin zahar, ca arata foarte bine!

Pentru Crema:

  • 90 g Unt

  • 60 g Zahar Pudra

  • 4 g Vanilie

Mixeaza untul moale cu restul ingredientelor, pana cand se aereaza bine.

  • 225 g Crema de Branza

Adauga crema de branza rece si mai mixeaza 20-30 de secunde, pana la integrare.

  • 100 g Frisca

Adauga si frisca rece si mixeaza pana la integrare. Daca crema e prea rece, poti sa o mai incalzesti putin pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde.

Folosind un pos de cofetarie, pune crema deasupra cinnamon rolls racite si, daca vrei, pudreaza cu putina scortisoara.

Previous
Previous

Choux cu lamaie si bezea

Next
Next

Caneles de Bordeaux