Prajitura Albinita - Claudia

Intr-un final am reusit! Reteta de prajitura Claudia, sau Albinita, Dulcineea sau…. cine stie cum i se mai zice. Cea cu foi cu miere, crema de gris si gem, preferata tuturor…

Este prajitura perfecta pentru sarbatori!

Pentru o tava de 20x30 cm, aproximativ 1.8 kg prajitura

Pentru Foi:

  • 90 g Ulei

  • 90 g Lapte

  • 135 g Zahar

  • 80 g Miere

Se pun intr-o cratita pe foc mic si se incalzesc doar pana se topeste zaharul (cam 40-45 C).

  • 1 bc Ou

  • 7.5 g Bicarbonat

  • 460 g Faina

Se da jos cratita de pe foc si se adauga pe rand, amestecand dupa fiecare, oul, bicarbnatul si la final faina. Transfera blatul intr-o folie alimentara (adica infoliaza-l) si pune-l la frigider cam o ora.

Imparte-l in 4, intinde fiecare sfert pe o hartie de copt de 20x30 cm, fa gauri cu o furculita sau … altceva si coace la 165 C cu ventilatie, 5-5.5 minute.

Pentru Crema:

  • 500 g Lapte

  • 125 g Zahar

  • 6 g Vanilie

Pune-le intr-o cratita si adu-le la punctul de fierbere.

  • 50 g Gris

Toarna grisul peste, amestecand cu un tel si fierbe compozitia timp de aproximativ 5 minute.

  • 150 g Unt

Adauga untul si amesteca cu telul pana se omogenizeaza. Pune crema intr-un bol, acopera cu folie alimentara in contact si pune la rece cateva ore.

  • 230 g Gem Caise

Dupa ce crema si foile s-au racit, umple prajitura punand jumatate din cantitatea de crema peste prima foaie, urmata de foaia 2 pe care intinzi gemul, inca o foaie urmata de crema si in final ultima foaie (aici pastreaz-o pe cea mai frumoasa).

Dupa cateva ore la frigider este gata dar eu te sfatuiesc sa o lasi macar 24 de ore sa stea, pentru ca este mult mai buna.

Next
Next

Inca o prajitura Tosca?