Inca o prajitura Tosca?

Da!

In primul rand pentru ca trebuia sa o filmez pentru instagram, asa ca.. si in al 2-lea rand pentru ca m-am apucat de reteta si ceva nu imi dadea bine in cap, nu imi placea blatul ala, prea mult zahar, prea putin mac… dezechilibru total.

Si cine a pus praf de copt in reteta asta?

Ok, refacem! Asa ca da, asta e o varianta updatata (stiu ca ma iubiti pentru aceste englezisme), cu mai putin zahar, fara praf de copt, deci cu un blat mai bun. Si filmata mult mai dragut decat cea dinainte, deci ia puneti mana (ochii) si uitati-va si la video

Pentru o tava de 20x30 cm (aproximativ 1 kg prajitura)

Pentru blat:

  • 220 g Albus (6 albusuri)

  • 110 g Zahar

Albusul se pune in bolul unui mixer planetar si se mixeaza. Cand incepe sa se spumeze, se adauga putin cate putin zaharul. Se continua mixarea pana cand se obtine o spuma lucioasa si densa.

  • 110 g Mac

  • 40 g Nuca de Cocos

  • 70 g Faina

  • 2 g Sare

Ingredientele uscate se amesteca dupa care se pun peste bezea si se amesteca cu miscari usoare pana la omogenizare.

Blatul se pune intr-o tava de 20x30 cm si se coace la 175C timp de aproximativ 30 minute, pana cand se rumeneste usor deasupra.

Pentru crema:

  • 6 buc Galbenus Ou

  • 20 g Amidon

  • 100 g Zahar

  • 8g Vanilie

Ingredientele se combina intr-o oala, folosind un tel.

  • 225 g Lapte

Lapte incalzit se toarna peste galbenusuri si se fierbe pe foc mediu, amestecand continu, pana cand se ingroasa.

  • 200 g Unt

Untul rece se pune peste crema in doua etape si se amesteca pana la omogenizare.

Dupa ce crema s-a racorit, se pune peste blat si se acopera cu un strat de biscuiti de vanilie inmuiati in cafea sau lapte.

Pentru glazura:

  • 75 g Ciocolata (55% Cacao)

  • 40 g Unt

  • 40 g Frisca

Se topesc pe baie de aburi si se toarna peste biscuiti, niveland cu o spatula. Prajitura se tine la rece minim 6 ore inainte de a o servi.

Next
Next

Macarons - Toate Secretele