Macarons - Toate Secretele
In seria “In Laborator” pe care o fac alaturi de Elle et Vire Profesionnel, am fost la Oradea pentru a filma cu Ioana Crisan, in laboratorul ei la Macarons Box. Ioana ne-a aratat o gramada de secrete pentru o obtine macarons perfecti. Enjoy!
Pentru aproximativ 50 de macarons:
Pentru crema:
150 g Smantana pentru Frisca Elle et Vire Profesionnel
160 g Ciocolata Valrhona Inspiration Framboise
Incalzesti frisca la 60-65 C dupa care integrezi ciocolata si amesteci pentru a emulsiona compozitia. Pui intr-un pos de cofetarie si dai la rece macar 6 ore pentru a se stabiliza.
Pentru Macarons:
150 g Zahar Pudra
150 g Faina Migdale
Le procesezi cu un robot de bucatarie si le dai printr-o sita.
55 g Albus Ou
Pui albusul peste faina si o pui deoparte.
55 g Albus Ou
150 g Zahar
35 g Apa
Pui albusul in bolul mixerului planetar. Pui zaharul si apa intr-un ibric la fiert iar cand siropul ajunge la 114 C incepi sa mixezi albusul la viteza maxima. Cand siropul ajunge la 121 C si albusul e spumat, torni siropul peste si continui sa mixezi pe viteza maxima pana cand bezeaua se raceste.
Daca vrei, poti adauga colorant.
Torni compozitia de faina peste bezea si amesteci cu o spatula de silicon, pana cand compozitia curge de pe spatula intr-o pamblica continua.
Torni macarons cu un pos de cofetarie cu dui rotund, pe covorase din silicon si coci la 150 C fara ventilatie, 15-16 minute.
Dupa ce se racesc, imperechezi coji de macarons de dimensiuni egale, umpli cu crema si ii impreunezi. Ar fi ideal sa lasi macaronii la frigider macar cateva ore si sa ii scoti la temperatura camerei macar cateva zeci de minute inainte de a-i consuma.