Tarta simpla cu fructe

Se numeste Galette, dar puteti sa va ganditi la reteta asta ca la o tarta pentru care nici macar nu aveti nevoie de tava si in care puteti pune orice fructe va plac (sau ce fructe aveti)

Pentru o tarta de 25cm diametru, aproximativ 1kg

  • 250 g faina

  • 30 g Zahar

  • 180 g Unt

Pune faina, zaharul si untul rece taiat cubulete intr-un bol si freaca-le cu degetele pana obti un aluat nisipos. Poti face asta si cu un robot de bucatarie sau un mixer planetar, daca vrei neaparat.

  • 55 g Apa

  • 10 g Zeama Lamaie

Adauga apa rece si zeama de lamaie (sau otet de mere) si mai amesteca doar pana incepe sa se lege. Modeleaza aluatul intr-un disc, pune-l in folie alimentara si da-l la rece cam 1 ora.

  • 500 g Fructe

  • 30 g Zahar

  • 10 g Amidon

SAU

  • ~ 30 g Sirop Artar

Intinde aluatul rece pe o hartie de copt, intr-un disc de aproximativ 30cm diametru.

Daca ai fructe mai marunte sau daca tai tu fructele mai mici, amesteca-le cu zaharul si amidonul. Eu am taiat piersicile felii si am turnat peste ele sirop de artar. Impatureste marginile tartei si unge usor cu putin ou.

Coace la 175C cu ventilatie aproximativ 50 minute si serveste cald sau rece, dupa preferinta. Merge foarte bine cu putina inghetata de vanilie !

Previous
Previous

Cobbler cu piersici

Next
Next

Inghetata de casa